Formule 1

Weersvoorspelling Formule 1 Grand Prix van Singapore - wat voor weer brengt de nightrace voor Max Verstappen en co?

Uitgegeven door Ed Aldus • 21 september 2019 07:32 • Print artikel

Dit weekend wordt op het Marina Bay Circuit de F1 Grand Prix van Singapore gehouden en Nederlands trots Max Verstappen is met zijn Red Bull RB15 één van de kanshebbers op het podium. Het opvallende van deze Formule 1 Grand Prix is dat deze in de avond (nightrace) wordt verreden. Speciaal voor RaceXpress geeft professioneel weerman Ed Aldus de weersverwachting voor de GP van Singapore. Singapore heeft een tropisch klimaat met gedurende het hele jaar een hoge luchtvochtigheid. De maand december is de natste maand met 287 mm aan neerslag. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in september 31 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het vaker warmer aan dan de thermometer in werkelijkheid aanwijst. De zon schijnt gedurende 156 uur. Over de hele maand september valt 168 mm neerslag en over het hele jaar maar liefst 2331 mm tegenover in Nederland 850 mm.

Weerbericht F1 GP Singapore


Vandaag zien we tijdens de laatste vrije training en de kwalificatiesessies zon en bewolking en blijft het droog. De kans op een bui is klein een bedraagt slechts 25%. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. Het wordt maximaal 34 graden.

Morgen wordt pas aan het eind van de dag de Grand Prix verreden. Overdag zijn er perioden met zon en lijkt het droog te blijven. In de avond zijn er brede opklaringen. 'S middags wordt het 34 graden en aan het begin van de avond zakt het kwik naar 29 graden om 21 uur. De luchtvochtigheid spijt in de avond naar 75%. De wind waait matig en komt uit het zuidoosten, windkracht 3. In de avond waait het nauwelijks.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS