Formule 1

Weersvoorspelling Formule 1 Engeland door Ed Aldus: het weer in Silverstone voor zaterdag en zondag

Uitgegeven door Ed Aldus • 7 juli 2018 05:37 • Print artikel

Dit weekend staat de derde F1 Grand-Prix in drie weken tijd op een rij op het programma in het Engelse Silverstone. Weerman Ed Aldus geeft speciaal voor RaceXpress de weersvoorspelling voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Over het gehele jaar valt er flink wat regen in Engeland. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,7°. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 32°. In de nacht koelt het af naar een graad of 12. Juli is ook de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo'n 200 uur.

Formule 1 Silverstone


Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Het is prachtig weer met volop zon en het blijft droog. De wind waait zwak tot matig uit het westen-, tot noordwesten en de temperatuur loopt op naar een zomerse 26 graden.

Ook tijdens de Grand Prix op zondag zijn er flinke perioden met zon met 's middags tijdelijk meer bewolking en blijft het droog. De kans op regen bedraagt minder dan 5%. De temperatuur klimt opnieuw naar ongeveer 26 graden en er staat een zwakke noordoostenwind. Weerman: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS