Formule 1

Weersverwachting voor de Grand Prix van Brazilië: wat doet het weer de komende dagen?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 november 2019 08:02 • Print artikel

Komend weekend staat de Formule 1 Grand Prix van Brazilië op het menu. Iedereen herinnert zich nog wel de ronduit spectaculaire GP van Brazilië van 2016 waar Max Verstappen een fenomenale inhaalrace reed en naar het podium denderde in erg slechte omstandigheden. Speciaal voor RaceXpress.com blikt weerman Ed Aldus vooruit op het weer van de komende dagen. São Paulo heeft een subtropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld is. Zo heeft de koudste maand juli een gemiddelde temperatuur van 15,8 graden en de warmste maand februari een temperatuur van 22,4 graden. De zomers verlopen kletsnat met maandelijks gemiddeld meer dan 200 mm aan neerslag en dat is dan samen gelijk de helft van de totale jaarsom. De gemiddelde maximumtemperatuur in november bedraagt 25,9 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in november bedraagt 35,3 graden. In november schijnt de zon gemiddeld zo'n 163 uur.

Formula 1 GP Brasil Circuit Interlagos São Paulo

Vrijdag is de minste dag in São Paulo. In de ochtend moet nog rekening worden gehouden met onweersbuien. Er kan in de ochtend nog wel 10-20 mm aan regen vallen. In de loop van de middag wordt het droog met een wisselende bewolking en dat is wellicht net op tijd voor de vrije trainingen. Het wordt 's middags 26 graden en er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Er is geregeld zon en het blijft droog. Het wordt iets warmer met in de middag een temperatuur van 27 graden. De wind waait opnieuw uit het zuidwesten en is matig van kracht, kracht 3.

Zondag is de mooiste dag van het weekend in São Paulo. Er zijn mooie zonnige perioden en de coureurs houden het tijdens de Grand-Prix droog. Er wordt 10 uur aan zon verwacht. De wind waait matig uit het zuidoosten en het wordt in de middag maximaal 25 graden. De wind kan wat klagerig zijn met vlagen tot 40 km/u./ Bron: Ed AldusMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS