Formule 1

Weersverwachting raceweekend Formule 1 Singapore - kans op onweersbuien

Uitgegeven door Ed Aldus • 13 september 2018 06:11 • Print artikel

Aankomend weekeinde wordt op het Marina Bay Circuit de F1 Grand-Prix van Singapore gehouden en Nederlands trots Max Verstappen is daar natuurlijk weer bij. Het opvallende van deze Formule 1 Grand Prix is dat deze in de avond (nightrace) wordt verreden. Singapore heeft een tropisch klimaat met gedurende het hele jaar een hoge luchtvochtigheid. De maand december is de natste maand met 287 mm aan neerslag. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in september 31 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het vaker warmer aan dan de thermometer in werkelijkheid aanwijst. De zon schijnt gedurende 156 uur. Over de hele maand september valt 168 mm neerslag en over het hele jaar maar liefst 2331 mm tegenover in Nederland 850 mm. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting voor Singapore.

Formule 1 Singapore

Vrijdag laat de zon zich geregeld zien in Singapore en bestaat er vooral aan het begin van de middag kans op een onweersbui. De temperatuur loopt op naar ongeveer 32 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de avond blijft het tijdens de vrije trainingen droog met opklaringen. De temperatuur daalt dan langzaam naar een graad of 28. De zwakke wind draait naar het zuiden.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en gaan we op voor de kwalificatierondes. Op zaterdag zien we een soortgelijk weertype met een mengelmoes van zon en bewolking en bestaat er eind van de ochtend en aan het begin van de middag kans op een onweersbui. De avond verloopt droog met opklaringen. In de middag loopt het kwik op naar 32 graden en daalt in de avond naar 28 graden.

Op zondag wordt de Grand Prix verreden in Singapore. De zon komt met enige regelmaat te voorschijn en vooral in de ochtend bestaat er dan kans op een onweersbui. In de namiddag en avond blijft het droog. De temperatuur komt opnieuw uit op 32 graden en daalt in de avond weer naar 28 graden. De wind waait zwak tot matig en komt uit het zuiden- tot zuidwesten./Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS