Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in Oostenrijk - Eerst droger, later kans op onweer

Uitgegeven door Ed Aldus • 2 juli 2021 12:10

Ook het komend weekend wordt de negende Grand-Prix van 2021 verreden op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Stiermarken. Lukt het Max Verstappen om voor de derde achtereenvolgende keer te winnen? Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus, bekend van TV Rijnmond en Buienradar.nl vooruit op het weer voor de komende dagen.

F1 Red Bull Ring Max Verstappen weersverwachting Oostenrijk

Vrijdag is best een aardige dag voor de vrije trainingen. Het blijft vrijwel droog en de zon schijnt af en toe. De temperatuur komt 's middags uit op 20 graden en er waait een matige westenwind, windkracht 3.

Zaterdag zien we tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes het beste weer. Er is flink wat zon in Knittelfeld en het blijft de hele dag droog. De zon schijnt gedurende 11 uur en de zonkracht bedraagt 9. Er staat slechts een zwakke noordoostenwind. De temperatuur gaat flink omhoog en loopt op naar 27 graden.

Op zondag wordt de Grand-Prix verreden en de atmosfeer wordt dan onstabiel van opbouw. Het is wisselend bewolkt met in de middag verder toenemende bewolking. In de loop van de middag moet rekening worden gehouden met een (stevige) onweersbui. Bij een zwakke noordwestenwind wordt het maximaal 23 graden. Bron: weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS