Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in Mexico door Ed Aldus - wat zijn de vooruitzichten?

Uitgegeven door Ed Aldus • 28 oktober 2017 12:01 • Print artikel

De Grand Prix van Mexico wordt dit weekend gehouden op het Autodromo Hermanos Rodriguez ten zuidwesten van Mexico-Stad. Het circuit dankt zijn naam aan de gebroeders Rodriguez die hielpen om de Formule 1 in de jaren 60 in Mexico bekend te maken. Speciaal voor www.racexpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op het weer in de komende dagen. Wat voor weer wordt het voor Max Verstappen? Het klimaat in Mexico is uniek en dat komt omdat de hoogte een enorme rol speelt. Mexico-Stad ligt namelijk op 2000 meter boven zeeniveau. Rondom Mexico-Stad liggen bergen met een hoogte tot wel 5000 meter. Oktober is een overgangsmaand van een nat naar een droog seizoen. Het betekent dan ook dat de race eind oktober vaak in droge omstandigheden verreden zal worden. De gemiddelde maximumtemperatuur in oktober bedraagt 24 graden en ’s nachts koelt het af naar een graad of 11.

Autodromo Hermanos Rodriguez


Zaterdag - tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes - blijft het mooi weer met veel zonneschijn en in de loop van de dag ook stapelbewolking. Het blijft droog en de temperatuur loopt in de middag op naar ongeveer 24 graden. Er waait slechts een zwakke wordt oostenwind.

Het mooie weer houdt ook aan op zondag tijdens de Grand-Prix. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. Bij een zwakke noordoostenwind komt de temperatuur in de middag opnieuw uit op een graad of 24./Bron: weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS