Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in Azerbeidzjan - Wat wordt het weer voor de komende dagen in Bakoe?

Uitgegeven door Ed Aldus • 3 juni 2021 10:57 • Print artikel

Het komende weekend staat de zesde Grand Prix van 2021 op het programma. De race wordt gehouden op het Baku City circuit in Azerbeidzjan. Na zijn zege in Monaco gaat Max Verstappen aan de leiding in het wereldkampioenschap Formule 1. De vraag is hoe Red Bull het gaat doen op het snelle stratencircuit in Bakoe. En wat doet het weer? Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus met zijn weersverwachting vooruit op de komende dagen. Het weer in Bakoe ziet er voor de coureurs meer dan uitstekend uit, er staat wel een stevige noordwestenwind.

Formule 1 weersverwachting Grand Prix van Azerbeidzjan Bakoe Max Verstappen

De eerste en tweede vrije trainingen worden vrijdag onder mooie omstandigheden verreden. Het is een overwegend zonnige en droge dag en in de middag wordt het 25 graden. Er waait een matige noordwestenwind, windkracht 4. Er komen windvlagen voor tot 50 km/u.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en daarna de kwalificatierondes. Het belooft een zonnige en droge dag te worden. Er staat een matig tot vrij krachtige noordwestenwind, kracht 4 of 5. Er kunnen windvlagen optreden tot 60 km/u. De temperatuur loopt op naar maximaal 24 graden.

Op zondag is het tijdens de Grand-Prix prima weer met zonnige perioden en blijft het droog. Het wordt 's middags 24 graden en de matige tot vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Er bestaat opnieuw kans op windvlagen tot 60 km/u. Bron: weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS