Formule 1

WEERSVERWACHTING Formule 1 Grand Prix van Duitsland - Hitte en onweersbuien?

Uitgegeven door Ed Aldus • 19 juli 2018 06:39 • Print artikel

Vanaf aanstaande vrijdag start het F1-weekend van de Grand-Prix van Duitsland op de Hockenheimring in Baden-Württemberg. Hockenheim ligt 125 km ten zuiden van Frankfurt en ligt 100 meter boven zeeniveau. Weerman Ed Aldus geeft speciaal voor RaceXpress.nl de weersvoorspellingen voor de F1-race in Duitsland. Het weer in Duitsland kan van dag tot dag, jaar tot jaar en van streek tot streek enorm verschillen. Een omslag van het weer in de zomer komt vaak één of twee dagen later dan bij ons omdat de koele lucht uit het westen komt. De gemiddelde maximumtemperatuur in Hockenheim bedraagt in juli 23,7 graden en er valt gemiddeld 66,6 mm aan neerslag. De hoogste temperatuur in juli gemeten bedraagt 39,0 graden. De zon schijnt in Hockenheim in juli zo'n 235 uur. In Duitsland is het een aantal keren warmer geweest dan 40 graden. In onder andere Karlsruhe liep het kwik in augustus 2003 op naar 40,2 graden.

Hockenheimring Formule 1

Vrijdag worden de vrije trainingen verreden op de Hockenheimring en dan hebben de coureurs te maken met bloedheet weer! De zon schijnt met in de loop van de middag wat meer bewolking en het blijft droog. De temperatuur loopt op naar een tropische 34 graden. Er waait slechts een zwakke zuidenwind. Door de erg lage luchtvochtigheid van zo'n 20% in de middag is de hitte nog wel draaglijk.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden in de kwalificatie rondes. Het weer lijkt op die dag te veranderen met duidelijk meer bewolking en bestaat er kans op een onweersbui. Het wordt wat drukkender en temperatuur loopt op naar ongeveer 27 graden. De zwakke wind komt uit het westen.

Op zondag wordt de Grand-Prix verreden met zonnige perioden en bestaat er alleen in de ochtend nog kans op een bui. In de middag blijft het droog en loopt de temperatuur op naar ongeveer 27 graden. De wind waait zwak en komt uit het noordwesten, kracht 2. /Bron: Weerman Ed Aldus7 euro korting bij Hotelkamerveiling! Zes hotels uitgekozen in zes verschillende provincies: - Kortingscode: Provincie-uitje
- de actie is geldig t/m 22 juli

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS