Formule 1

Weersverwachting Formule 1 Engeland: wat voor weer wordt het dit weekend in Silverstone?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2019 06:09 • Print artikel

De volgende stop op de F1-kalender is de Grand Prix van Engeland. Speciaal voor RaceXpress.nl brengt weerman Ed Aldus, bekend van RTV-Rijnmond en Buienradar, het weerbericht voor de GP van Groot-Brittannië. Over het gehele jaar valt er flink wat regen in Engeland. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,7 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 33 graden. In de nacht koelt het af naar een graad of 12. Juli is ook de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo'n 200 uur in graafschap Northamptonshire.

Formule 1 Silverstone

Vrijdag is het best aardig weer tijdens de vrije trainingen in Silverstone. De zon laat zich geregeld zien en in de middag bestaat er kans op een bui. De kans op een bui bedraagt zo'n 35%. Het wordt maximaal 21 graden en er waait een matige noordwestenwind, windkracht 3. Doordat de luchtvochtigheid niet verder daalt dan 60% kan het wat klammig aanvoelen.

Op zaterdag komt er tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes niet veel verandering. Er is een mix van zon en (stapel)wolken en het blijft vrijwel droog. De kans op een bui is afgenomen naar 10%. Het wordt 21 graden en de noordenwind waait matig, windkracht 3.

Zondag dan de Grand-Prix! Ook op deze dag is de zon geregeld van de partij en lijkt het vrijwel droog te blijven. De wind komt uit het noordoosten en waait matig, windkracht 3. Het kwik in de thermometer komt uit op 21 graden. De luchtvochtigheid zakt 's middags naar 56%. /Bron: weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS