Formule 1

Weersverwachting Formule 1 Canada; wat voor een weer wordt zaterdag en zondag in Montreal?

Uitgegeven door Ed Aldus • 9 juni 2018 07:48 • Print artikel

Dit weekend wordt de Formule 1 Grand Prix verreden in Montreal in Canada. Op het semi-stratencircuit Gilles Villeneuve wordt al sinds 1978 de GP voor de koningsklasse van de autosport verreden. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op het weer van dit weekend. De maand juni is typisch een een snelle afwisseling van het weer. Gedurende 12 dagen in de maand valt er regen. Echter juni is ook de maand met de meeste zonuren; gedurende 240 uur in de maand schijnt de zon en dat komt neer op 8 uur zon per dag. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt tussen 23 en 25°. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Montreal bedraagt 35,6°. Een leuk weetje is dat er in Montreal in de winter meer sneeuw valt dan in Moskou!

Montreal wheatherforecast Gilles Villeneuve Circuit Formula One GP


Op zaterdag is het tijdens de laatste vrije training en de kwalificatie zomers met veel zonneschijn en blijft het droog. de zon schijnt gedurende 15 uur! Bij een matige zuidwestenwind wordt het in de middag 24 graden.

Op zondag wordt er tijdens de Grand-Prix nauwelijks verandering in het heersende weertype. Het blijft dan ook droog en warm met flink wat zon en de temperatuur komt in de middag uit op maximaal 24 graden in Montreal. De wind waait matig en komt uit het noorden tot noordwesten. /Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS