Formule 1

Weersverwachting Formule 1 Barcelona - Welk weer staat Max Verstappen te wachten?

Uitgegeven door Ed Aldus • 11 mei 2018 23:42 • Print artikel

Zondag wordt de Grand Prix van Spanje in Barcelona verreden, voor Max Verstappen een gedenkwaardige plaats. Twee jaar geleden heeft Verstappen daar zijn eerste Grand Prix op zijn naam geschreven! De grote vraag is altijd wat doet het weer. Het weer in Spanje is redelijk stabiel. Speciaal voor RaceXpress geeft weerman Ed Aldus de weersvooruitzichten.

Barcelona

Barcelona staat bekend om zijn milde Mediterraans klimaat met zeer warme en droge zomers en milde en vochtige winters. In Barcelona valt jaarlijks net zoveel regen als in Londen en Berlijn. De meeste regen valt in de herfst terwijl juni en juli de droogste maanden van het jaar zijn. Mei is een heerlijke maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 22 of 23°. In de nacht koelt het af naar een graad of 13. Over de gehele maand valt er 7 of 8 dagen regen, soms met onweer. De zon schijnt gedurende 258 uur per maand. De hoogste temperatuur ooit in mei opgetekend bedraagt 31,6°. De zeewatertemperatuur loopt op van 13° in februari naar 25° in augustus.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Er zijn zonnige perioden en het blijft tot de avond droog. Landinwaarts vallen onweersbuien, maar daar het Barcelona geen last van. Pas in de avond neemt de kans op een onweersbui toe. De temperatuur doet een klein stapje terug en komt niet veel hoger uit dan 19°. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Tijdens de Grand Prix op zondag mag mooi weer worden gerekend met veel zon en blijft het droog. De temperatuur gaat dan weer omhoog en klimt naar een heerlijke 22°. De wind waait zwak of matig en komt uit het zuidwesten./ Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS