Formule 1

Weerman Ed Aldus geeft de weersverwachting voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje

Uitgegeven door Ed Aldus • 12 mei 2018 19:34 • Print artikel

Zondag wordt de Grand Prix van Spanje in Barcelona verreden, voor Max Verstappen een gedenkwaardige plaats. Twee jaar geleden schreef Verstappen daar zijn eerste Grand Prix op zijn naam! De grote vraag is altijd wat doet het weer. Speciaal voor RaceXpress.nl geeft weerman Ed Aldus de weersvooruitzichten.

Barcelona

Barcelona staat bekend om zijn milde Mediterraans klimaat met zeer warme en droge zomers en milde en vochtige winters. In Barcelona valt jaarlijks net zoveel regen als in Londen en Berlijn. De meeste regen valt in de herfst terwijl juni en juli de droogste maanden van het jaar zijn. Mei is een heerlijke maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 22 of 23°. In de nacht koelt het af naar een graad of 13. Over de gehele maand valt er 7 of 8 dagen regen, soms met onweer. De zon schijnt gedurende 258 uur per maand. De hoogste temperatuur ooit in mei opgetekend bedraagt 31,6°. De zeewatertemperatuur loopt op van 13° in februari naar 25° in augustus.

Het weer tijdens de Grand Prix is zondag mooi met veel zon en blijft het in de middag lekker droog. De temperatuur stelt zich bescheiden op en komt niet hoger uit dan 20°. De noordoostenwind waait in de middag matig, windkracht 3. / Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS