Formule 1

WEERBERICHT Grand Prix China - Shanghai: Kansen voor Max Verstappen! Zondag regenbanden!

Uitgegeven door Ed Aldus • 4 april 2017 10:08 • Print artikel

Komend weekend wordt de tweede Grand Prix verreden in Shanghai in China. Het gebied rondom Shanghai heeft een subtropisch klimaat. De winters verlopen droog, maar in de lente en in de zomer regent het vaak fors. Over het hele jaar regent het gedurende 121 dagen. April is een aangename maand met in de middag een gemiddelde temperatuur van 19,5 graden en het regent gedurende 11 dagen, maar deze regen is niet zo intens als verderop in de lente en in de zomer. De hoogste temperatuur ooit gemeten in april bedroeg 34,3 graden en de laagste -0,5 graden. De zon schijnt gedurende 148,5 uur. Professioneel weerman en meteroloog Ed Aldus geeft het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix China - Shanghai. Er liggen kansen voor Max Verstappen bij de Formule 1 in China!

Max Verstappen Formule 1


Vrijdag worden de vrije trainingen verreden en het weer ziet er dan (na een natte donderdag) goed uit. Geleidelijk zal de zon af en toe doorbreken en het lijkt droog te blijven. In de middag wordt het maximaal 19 graden. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het westen tot noordwestenwind.

Zaterdag wordt het tijd voor de laatste vrije training en de kwalificatie rondes. Het wordt een prima dag met geregeld zon en het blijft droog. De zon zal zo’n 6 uur schijnen en pas ’s avonds zal de kans op een bui gaan toenemen. Het wordt in de middag met een temperatuur van 21 graden wat warmer dan op zaterdag. Er waait een zwakke tot matige oosten tot noordoostenwind.

Op zondag wordt de Grand Prix verreden en is er een grote kans dat de coureurs de regenbanden moeten gebruiken. Het is bewolkt en er worden buien verwacht die voor 10 tot 20 mm aan neerslag kunnen zorgen. Ook worden windvlagen verwacht tot 40 km/u. Bij een matige noordoostenwind wordt het nog maar 14 graden. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS