Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 in Monaco - Wat voor weer wordt het de komende dagen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 22 mei 2019 18:33 • Print artikel

Max Verstappen kan deze week en in het weekend thuis verblijven want de Grand Prix staat gepland in zijn thuisbasis Monaco. In tegenstelling tot andere Grands Prix staat de eerste vrije training al donderdag op het programma (zie TIJDSCHEMA F1 Monaco). De Grand Prix van Monte Carlo wordt al verreden sinds 1929. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de GP in het Vorstendom Monaco.

Monaco F1 Grand Prix weather forecast Monte Carlo

Monaco heeft te maken met een Middellandse Zee klimaat. Het heeft dan ook warme en droge zomers en milde en vochtige winters. De maand mei is in Monaco het begin van een warme en droge periode. Er valt in deze maand slechts op 5 of 6 dagen een regen-, of onweersbui. De gemiddelde maximumtemperatuur komt uit op ruim 19 graden, maar op sommige dagen kan het ook 25 tot 28 graden worden. De hoogste temperatuur ooit is gemeten in mei bedraagt 30,3 graden in Monaco. De zon schijnt gedurende 245 uur in deze maand en dat komt neer op zo'n 8 ā 9 zon-uren per dag.

Donderdag is het tijdens de eerste vrije trainingen prachtig weer in Monaco. Er is veel zonneschijn met slechts wat lichte bewolking en het blijft droog. Het wordt 's middags 20 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vrijdag is er volop actie in de supportklassen, maar is een dan een 'rustdag' voor de Formule 1-coureurs. Ze kunnen dan een dagje strand meenemen want het blijft mooi met zonnige perioden en sluierbewolking. Het kwik stokt in de middag bij 19 graden en de wind waait nog altijd zwak tot matig uit het zuidwesten.

Op zaterdag is het tijd voor de laatste vrije training en de kwalificatierondes. Op zaterdag is er meer bewolking aanwezig, maar ook dan blijft het droog in Monaco. Het wordt 19 graden. De wind waait zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Zondag is er tijdens de Grand-Prix volop zon met een paar wolkjes en blijft het droog. Het wordt iets warmer met in de middag een temperatuur van 21 graden. De zwakke wind waait uit een veranderlijke richting. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS