Formule 1

Weerbericht Formule 1 in Mexico: met wat voor weer krijgen Verstappen en zijn collega's te maken?

Uitgegeven door Ed Aldus • 5 november 2021 07:02 • Print artikel

De achttiende Grand Prix van dit jaar wordt in het weekend verreden in Mexico op de Autodromo Hermanos Rodriguez, iets ten zuidwesten van Mexico-Stad. Max Verstappen was er al erg succesvol! Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit met de weersverwachting voor de Grand Prix van Mexico. Het circuit dankt zijn naam aan de gebroeders Rodriguez die hielpen om de Formule 1 in de jaren 60 in Mexico bekend te maken. Het klimaat in Mexico is uniek en dat komt omdat de hoogte een enorme rol speelt. Mexico-Stad ligt namelijk op 2000 meter boven zeeniveau.

Autodromo Hermanos Rodriguez Max Verstappen Mexico Formula1

Het weer tijdens de eerste en tweede vrije training zal er vrijdag in Mexico-Stad voortreffelijk uitzien. Het weer is vrij zonnig en het blijft de hele dag droog. Na een fris begin van de dag loopt de temperatuur in de middag op naar 22 graden. Waaien doet het amper, er staat een zwakke noordenwind, windkracht 2.

Ook tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes is het uitstekend weer. De zon schijnt uitbundig en het blijft de hele dag droog op de Autodromo Hermanos Rodriguez. Er waait een zwakke tot matige noordenwind en de maximum temperatuur bedraagt opnieuw 22 graden.

Zondag wordt dan de Grand Prix verreden onder droge en zonnige omstandigheden. In de temperatuur komt geen verandering en dat betekent dat het 's middags een graad of 22 wordt. De zwakke wind komt nog altijd uit het noorden, windkracht 2. Bron: Weerman Ed AldusBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS