Formule 1

Weerbericht Formule 1 in BraziliŽ: is het weer Max Verstappen gunstig gestemd in S„o Paulo?

Uitgegeven door Ed Aldus • 7 november 2018 06:09 • Print artikel

Aankomend weekend staat de Formule 1 Grand Prix van BraziliŽ op het menu. Weerman Ed Aldus blikt speciaal voor RaceXpress.nl vooruit op de komende dagen met zijn weersverwachting. S„o Paulo heeft een subtropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld is. Zo heeft de koudste maand juli een gemiddelde temperatuur van 15,8 graden en de warmste maand februari een temperatuur van 22,4 graden. De zomers verlopen kletsnat met maandelijks gemiddeld meer dan 200 mm aan neerslag en dat is dan samen gelijk de helft van de totale jaarsom. De gemiddelde maximumtemperatuur in november bedraagt 25,9 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in november bedraagt 35,3 graden. In november schijnt de zon gemiddeld zo'n 163 uur.

weatherforecast F1 Brasil S„o Paulo

Het weer ziet er tijdens de vrije trainingen op vrijdag in S„o Paulo gunstig uit met af en toe zon en het blijft de hele dag droog. In de middag loopt de temperatuur op naar ongeveer 23 graden en staat er een matige zuidoostenwind.

Op zaterdag wordt de laatste vrije training verreden gevolgd door de kwalificatie. De zon lijkt dan net wat vaker tevoorschijn te komen, maar er is ook nog voldoende bewolking aanwezig waarbij er in de middag kans bestaat op een lokale regenbui. Het wordt warmer met temperaturen oplopend naar een zomerse waarden van 25 graden. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidoosten.

Zondag is dan de dag van de Grand Prix. Er zijn zonnige perioden en in de middag bestaat er opnieuw een kleine kans op een lokale regenbui. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en de temperatuur loopt in de middag op naar 27 graden./Bron: weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS