Formule 1

WEERBERICHT Formule 1 Grand Prix van Mexico - Stevige plensbui is mogelijk

Uitgegeven door Ed Aldus • 22 oktober 2019 10:35 • Print artikel

De volgende Grand Prix wordt aankomend weekend gehouden in Mexico op de Autodromo Hermanos Rodriguez, iets ten zuidwesten van Mexico-Stad. Max Verstappen was er al erg succesvol! Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit met de weersverwachting voor de Grand Prix van Mexico. Het circuit dankt zijn naam aan de gebroeders Rodriguez die hielpen om de Formule 1 in de jaren 60 in Mexico bekend te maken. Het klimaat in Mexico is uniek en dat komt omdat de hoogte een enorme rol speelt. Mexico-Stad ligt namelijk op 2000 meter boven zeeniveau. Rondom Mexico-Stad liggen bergen met een hoogte tot wel 5000 meter. Oktober is een overgangsmaand van een nat naar een droog seizoen. Het betekent dan ook dat de Grand-Prix eind oktober vaak in droge omstandigheden verreden wordt. De gemiddelde maximumtemperatuur in oktober bedraagt 24 graden en ís nachts koelt het af naar een graad of 11.

Max Verstappen weersverwachting Formule 1 Grand Prix van Mexico

Vrijdag worden zoals gewoonlijk de vrije trainingen verreden. Het is wisselend bewolkt in Mexico-Stad met in de loop van de middag kans op een stevige plensbui. Mocht er een bui vallen dan kan er in korte tijd meer dan 10 mm vallen. De wind waait zwak uit het noordwesten en de temperatuur loopt op naar 22 graden.

Op zaterdag dan de laatste vrije training en de kwalificatie. Ook dan zien we een wisselend weerbeeld met zon/bewolking en in de loop van de middag kan er een stevige bui voorkomen. Het wordt opnieuw 22 graden en de noordoostenwind waait zwak, windkracht 3.

Zondag is het dan tijd voor de Grand Prix. In het heersende weer komt dan nauwelijks verandering. Af en toe laat de zon zich zien en in de namiddag en avond bestaat er kans op een regenbui. Het kwik loopt op naar 22 graden. De noordoostenwind is nauwelijks aanwezig en waait zwak, kracht 2. /Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS