Formule 1

"We wilden niet vast komen te zitten achter Verstappen! Ferrari deed het tegenovergestelde"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 mei 2018 10:26 • Print artikel

Sebastian Vettel gooide zondagmiddag een mogelijke tweede plaats weg bij de Grand Prix van Spanje. Als enige van de toprijders koos de viervoudig wereldkampioen er voor om een tweede stop te maken toen er een virtual safety car situatie op de baan was. De Ferrari-coureur kwam vast te zitten achter Max Verstappen en moest daardoor genoegen nemen met een vierde plaats. Het is makkelijk om de beslissing van Ferrari te bekritiseren, zo stelt Mercedes teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker geeft echter aan dat hij de beslissing van de Italiaanse renstal volledig kon begrijpen.

Sebastian Vettel

"Het is altijd een heel erg lastige beslissing om te nemen wanneer er een virtual safety car situatie is. Dat hebben we in het verleden wel gezien. In Shanghai was het bijvoorbeeld de afweging tussen baanpositie en verse banden. Die discussie voerden we nu opnieuw.”

“Op basis van ervaring kwamen wij tot de conclusie dat inhalen in Barcelona lastig is, dus wilden we niet vast komen te zitten achter Verstappen. Voor ons was het duidelijk dat track position belangrijker was. Ferrari deed het tegenovergestelde. Deze strategie werkte voor Ricciardo en Verstappen in Shanghai, ik denk dat Ferrari dat in hun achterhoofd had. Het is een lastige beslissing maar ik begrijp volledig waarom ze het gedaan hebben”, zo vertelde Wolff na afloop van de race aan Sky F1.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS