Formule 1

"We hebben wat dingen om aan te werken in de fabriek in Milton Keynes, om Max en Daniel verder te helpen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 17:09 • Print artikel

Jake Dennis mocht op de tweede testdag in Barcelona achter het stuur van de Red Bull RB14 stappen. De simulatorcoureur van het team mocht daarmee zijn debuut maken in een F1-bolide. Het werd een compleet nieuwe ervaring voor de Brit die normaal in de Blancpain GT Series rijdt.

Jake Dennis

“Mijn eerste dag in de RB14 ging erg goed”, zei Dennis tegen F1i over zijn testdag. “Het is duidelijk een grote stap omhoog tot wat ik gewend ben in het GT-racen. Ik raakte behoorlijk snel gewend aan de snelheid en de grip, maar we waren in staat om uiteindelijk aan het einde van de sessie het hele plan uit te voeren. De ochtendsessie ging behoorlijk soepel en gedurende de middag was ik in staat om behoorlijk wat ronden te maken, wat goed was.”

Het doel van de inzet van Dennis was om correlatie tussen het werk wat de 22-jarige Brit in de simulator doet en de werkelijke auto te verkrijgen. “Het was mooi om wat dingen te veranderen, om mij een goede voorstelling van het verschil tussen de simulator en het echte rijden te geven”, zei de coureur. "We hebben wat dingen om aan te werken in de fabriek in Milton Keynes, om Max en Daniel verder te helpen en het voor hen nog realistischer te maken. Maar in zijn algemeenheid ben ik superblij. Een grote dank aan het team dat ze me deze kans geven en hopelijk ben ik snel terug in de RB14!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS