Formule 1

Wat wil Max Verstappen verandert zien?: "Waar je dan vooral naar moet kijken zijn..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2018 20:29 • Print artikel

Max Verstappen vindt seizoen 2016 leuker qua inhalen dan seizoen 2017 en 2018. Ook zegt Verstappen dat de top-drie-teams erg dichtbij elkaar zitten en kunnen vechten met elkaar. Red Bull heeft een auto om te winnen zo bleek in de Formule 1 Grand Prix van China.

Max Verstappen F1

"Je ziet dat de eerste drie teams vechten met elkaar, maar daarachter zit het ook heel dicht bij elkaar", zei Max tegenover Verstappen.nl op de vraag of Max niet het gevoel heeft dat hij in de A-klasse (Mercedes, Ferrari en Red Bull) rijdt en de rest van de teams in de B-klasse, omdat het verschil zo groot is tussen de top en de rest. "Het blijft dus wel interessant en ik denk dat dit ook spannend is. Tenminste, dat is wat ik op de schermen zie tijdens het rijden."

Verstappen denkt als er iets aan de reglementen moet veranderen om het veld dichter bij elkaar te brengen het in de motoren gezocht moet worden. "Voor de Formule 1 in het algemeen is het wel goed als alles wat dichter bij elkaar komt. Waar je dan vooral naar moet kijken zijn naar de motoren. Het verschil hiertussen is ook nog steeds te groot."

Verstappen liet in 2016 schitterende inhaalacties zien. De afgelopen twee jaar is het door de nieuwe regels moeilijker om in te halen. Ook veel fans klagen over het gebrek aan inhaalacties in de Formule 1. "Ik vond het bijvoorbeeld in 2016 veel leuker. Je kon elkaar beter volgen en op de een of andere manier gaf het meer voldoening. Sinds 2017 is het een stuk moeilijker en minder leuk om echt tegen elkaar te racen. De remafstand is korter en het is gewoon zo moeilijk om elkaar te volgen. De auto kan ook vreemde bewegingen maken en opeens uitbreken."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS