Formule 1

Wat vindt Max Verstappen van de grote stap voorwaarts van Ferrari?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 oktober 2019 06:06 • Print artikel

Max Verstappen blijft positief, ondanks het feit dat Ferrari een grote stap voorwaarts heeft gemaakt, terwijl men bij Red Bull eigenlijk verwacht had dat na Monza de zegereeks voor de Bulls zou beginnen. Na de zomerstop heeft Ferrari een enorme stap gemaakt, waardoor Red Bull op het moment het derde team lijkt te zijn. In een interview met Verstappen.nl kijkt Max vooruit op de toekomst. “Ik blijf er positief in staan. Natuurlijk hadden we nu wel wat meer verwacht, maar volgend jaar is weer een nieuw jaar en er kunnen dan ook weer nieuwe dingen gebeuren. Iedereen is hard aan de slag om volgend jaar goed te beginnen, dus laten we afwachten.”

Max Verstappen Formule 1 racexpress

Iets wat er ook mee te maken heeft, is dat dit natuurlijk pas het eerste jaar van de samenwerking met Honda is en het dus nog niet gelijk helemaal perfect kan zijn. Hoe kijken ze bij Honda terug op de afgelopen periode? “Ze zijn altijd realistisch. Natuurlijk zijn ze blij met de betrouwbaarheid, maar ze willen ook zelf beter, dat zeggen ze zelf ook”

Je hebt er al vaker mee te maken gehad, gridstraffen vanwege een motorwissel. Vind je dat het huidige gridstraffen-systeem moet blijven of denk je zelf dat er een betere oplossing is? “Ik heb het liever zoals het nu is. Anders begin je aan een race met een tijdstraf. Ik heb liever dat ik achteraan begin en dan gewoon door het veld heen ga. Dan ben je overal van af en heb je gewoon een race waar je wat van kan maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS