Formule 1

Wat is het mooiste Formule 1-moment van Max Verstappen? "In de laatste vier à vijf ronden..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2019 10:12 • Print artikel

Max Verstappen heeft Nederland al veel mooie Formule 1-momenten bezorgd. Wat vindt de Red Bull-coureur zelf zijn mooiste moment in de koningsklasse? Dat is natuurlijk zijn eerste overwinning in Barcelona. In 2016 won Verstappen de wedstrijd vrij onverwacht, toen hij zijn eerste race reed voor het team uit Milton Keynes.

Max Verstappen 2016 GP Spanje Red Bull

“Het was een hectisch weekend, omdat alles snel voorbereid moest worden”, zei de coureur tegen het Engelse Autosport. “Ik moest de simulator in, een stoeltje maken, de auto leren kennen en het stuurwiel begrijpen. Ik moest ook veel nieuwe mensen ontmoeten, zoals mijn engineer, en zij moesten mij ontmoeten.”

Tijdens de openingsfase elimineerde de beide Mercedessen met Nico Rosberg en Lewis Hamilton zichzelf, waardoor er een gat ontstond voor de jonge coureur. “Gedurende de race was ik kalm, maar het is anders wanneer je voor de achtste of negende plek vecht”, zei Verstappen over zijn gevecht met Kimi Raikkonen. “In de laatste vier à vijf ronden begonnen de gedachten te komen dat het kon gaan gebeuren. Het bewustzijn kwam pas in de laatste bocht: ‘Ik ga deze race winnen’.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS