Formule 1

Wat ging er fout? Max Verstappen geeft tekst en uitleg: "Ik kreeg wat last van..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2019 08:32 • Print artikel

Max Verstappen kende in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada een momentje toen hij de 'befaamde muur ter hoogte van de ‘Wall of Champions’ toucheerde. Het bleek een duur foutje, want buiten de schade miste Verstappen vooral veel tracktime op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Verstappen, die op dat moment dicht achter zijn teamgenoot Pierre Gasly reed geeft tekst en uitleg.

Formule 1 Max Verstappen Red Bull nummer 33

“Ik weet niet precies wat er gebeurde", liet Max weten op Verstappen.nl. "Pierre Gasly reed voor mij. Er was hem verteld om zijn snelheid op te voeren. Ik kreeg wat last van onderstuur achter Pierre en ik raakte de muur. Er was niets meer aan te doen. Het is uiteraard wel jammer, want we hebben wat tijd ermee verloren.”

“Normaal gezien hadden we voor de vierde tijd kunnen gaan. De balans was oké, maar we zullen nog wel wat grip moeten vinden. De baan was ook nog erg glad en stoffig, wat niet in ons voordeel werkte. Ik heb wel vier of vijf tear-offs gebruikt, terwijl ik er normaal niet eens één nodig heb. In de lange runs zijn we wel competitief. We hebben genoeg werk voor de boeg en we moeten nog wat finetunen, maar het is verder niet iets dramatisch.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS