Formule 1

Wat denkt Max Verstappen van zijn concurrenten?: "Allemaal geweldige coureurs, maar ze.."

Uitgegeven door Bart • 10 februari 2020 11:23 • Print artikel

Het contract van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton bij Mercedes loopt aan het einde van dit jaar af en de geruchten over een overstap naar Ferrari zijn niet van de lucht. Toch denkt Max Verstappen niet dat de Brit zijn team zal verlaten als hij opnieuw wereldkampioen wordt. "Lewis wordt ouder en hij zal niet altijd door kunnen gaan", begint de Red Bull-coureur zijn verhaal in Auto Zeitung.

Hamilton Verstappen


"Er komt een moment dat hij zal stoppen, maar uiteindelijk ligt het allemaal aan het team en niet aan Lewis", aldus Verstappen. "Als Mercedes goede auto's blijft bouwen en hij opnieuw kampioen wordt, waarom zou hij dan stoppen?"

Verstappen weet dat hij sterke concurrentie heeft. "Hamilton, Vettel en Leclerc zijn allemaal geweldige coureurs, maar ze verschillen wel van elkaar. Lewis is erg sterk en ik respecteer hem als erg goede racer. Maar als coureur ben je ook afhankelijk van je materiaal. Als Fernando Alonso in die Mercedes had gezeten, was hij ook kampioen geworden. Het heeft ook met het team te maken dat je zo'n vorm van dominantie kan creëren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS