Formule 1

Waarom Pierre Gasly weg moest bij Max Verstappen: "Kijk maar naar zijn lichaamstaal..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 november 2019 18:28 • Print artikel

Pierre Gasly begon het Formule 1-seizoen bij Red Bull, maar verbleekte naast Max Verstappen. Halverwege het seizoen keerde de Fransman terug naar Toro Rosso en werd vervangen door Alexander Albon. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was er geen andere optie.

Pierre Gasly Toro Rosso F1

“Hij heeft een contract voor 2020 en heeft daardoor de kans om zichzelf weer aan te bevelen bij Red Bull”, zegt teambaas Horner, waarna de Brit uitlegt dat zijn team wel moest handelen. Het vertrouwen van Gasly was namelijk geraakt. “Het gat werd groter en groter”, aldus de teambaas. “Je moet maar naar zijn lichaamstaal kijken, omdat zijn schouders lager en lager gingen hangen. We moesten handelen, zodat hij vertrouwen kon terugwinnen.”

Wat betreft Albon zegt Horner dat de coureur zich van race tot race verbeterd en op het podium thuis had gehoord in Brazilië. Tegelijkertijd geeft de teambaas toe dat teamgenoot van Max Verstappen zijn, lastig is voor elke coureur. “Max en Lewis zijn waarschijnlijk de meest lastige teamgenoten die we in het veld hebben”, aldus Horner. “Het is lastig voor elke coureur in dit deelnemersveld om tegen hen te racen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS