Formule 1

Waarom Nico Hulkenberg geen teamgenoot van Max Verstappen werd: "Ik wil niet zeggen dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2020 06:29 • Print artikel

Gedurende het Formule 1-seizoen van 2019 ging het gerucht dat Nico Hulkenberg in 2020 bij Red Bull naast Max Verstappen plaats ging nemen, uiteindelijk was het Alexander Albon die het stoeltje kreeg. Dr. Helmut Marko vertelt nu waarom de Duitser niet naar Red Bull gehaald werd.

Max Verstappen F1

“Het initiatief kwam van Hulkenberg”, vertelde Marko aan Motorsport-Total. “Op dat moment wisten we nog niet hoe het ging aflopen met Albon, dus lieten we het open.”

Op het moment dat de Duitser zijn contract verloor aan Esteban Ocon, bij Renault, kwam het gesprek op gang. Echter dat werd toentertijd afgedaan als niet waar. “Op het moment dat we gekozen hadden voor Albon, werd het duidelijk dat er bij ons geen ruimte was voor Hulkenberg”, aldus de Oostenrijker. “Het zou een afwijking van ons handelen geweest zijn. Tot nu toe hebben we alleen onze eigen coureurs uit het junior team gehaald. En natuurlijk geeft het onze juniors veel zekerheid, als ze weten dat ze bij ons zitten. Hun kansen om de Formule 1 te halen zijn daardoor ook erg hoog. Ik wil niet zeggen dat we nooit iemand van buitenaf halen, maar het moet significant beter zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS