Formule 1

Waarom kon Sebastian Vettel niet aanvallen? "Ik denk dat het eenmalig is, banden zijn dit jaar gevoeliger"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 8 juni 2018 20:22 • Print artikel

Dat Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Monaco Daniel Ricciardo niet kon aanvallen deed de nodige wenkbrauwen fronsen in de paddock. De Australiër reed rustig, maar wel met dichtgeknepen billen rond in zijn Red Bull, welke duidelijk een motorisch probleem had. Desondanks had Ferrari-rijder Vettel geen enkele goede kans gehad om zijn voormalig teamgenoot te passeren. De viervoudig wereldkampioen had daar wel een verklaring voor, want naar eigen zeggen kon hij niet pushen op de banden die Pirelli had meegenomen naar het prinsdom. Voor de GP van Canada dit weekend heeft Vettel alle vertrouwen.

Formula One Sebastian Vettel Ferrari


“Het is jammer, zeker als je het vergelijkt met de banden die we vorig jaar in Monaco tot onze beschikking hadden. In Monaco moet je altijd een beetje extra op de banden letten, aangezien je de auto's voor je niet echt in kunt halen. Dit jaar was echter een extremere situatie, want niemand kon meerdere ronden achter elkaar pushen", zo vertelde de man die Lewis Hamilton achtervolgt voor de leiding in het wereldkampioenschap.

Wel geeft Vettel aan dat hij zich dit weekend geen zorgen maakt over de bandenselectie van Pirelli, ook al is deze dezelfde als in Monaco: "Ik denk dat het eenmalig is, maar ik denk wel dat de banden dit jaar gevoeliger zijn dan vorig jaar. Het is een andere baan, verschillend van aard. Normaal gesproken verschilt het hier per band, maar we zullen zien."

Nu speciaal met 20 Euro korting! Tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Profiteer vandaag nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS