Formule 1

Waarom Honda voorzichtig is: "Deze Formule 1-motoren zijn enorm duur door..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2019 05:07 • Print artikel

Eerder deze week maakte Dr. Helmut Marko bekend dat ook in 2021 Red Bull met de Honda-motoren gaat rijden. Toch is Honda, die successen in de F1 met Max Verstappen behaalde, nog wat terughoudend ten aanzien van de levering na dat jaar. Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt waarom Honda voorzichtig is over een langer verblijf in de Formule 1.

Max Verstappen


“Ten eerste is het fantastisch dat ze zich voor na 2020 hebben toegewijd”, aldus Horner tegenover Sky Sports. “Dus hebben we minimaal twee jaar waar we volledig voorzien zijn. Ze moeten afwachten hoe de regels gaan worden voor zowel ’21 of hoofdzakelijk ’22 voor wat betreft de homologatie, de motorbevriezing en of de kosten die omlaag gaan.”

“Deze motoren zijn enorm duur en door de betrokken technologie, alle fabrikanten tezamen willen de kosten op dat gebied gedrukt zien worden. Natuurlijk praten we over de toekomst, die discussie ging niet alleen over ’21. Er is een echte wens om deze relatie verder uit te bouwen. Het is een fantastische partnerschap tussen Red Bull en Honda, zoals we dit jaar gezien hebben. Het belangrijkste aspect om vooruit te gaan, gaat duidelijk over deze regels.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS