Formule 1

Waarom haalde Ferrari Leclerc niet binnen voor nieuwe banden?: "Bespreken of dit de beste beslissing was"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2019 19:54 • Print artikel

Ferrari had er tijdens de Grand Prix van AustraliŽ niet voor gekozen om Charles Leclerc binnen te halen. De Monegask kon een veilige pitstop maken zonder zijn positie te verliezen. Dus waarom er niet geprobeerd is om de snelste ronde te rijden, wat vanaf dit seizoen een bonuspunt op levert is onduidelijk.

Formule 1 2019 Charles Leclerc


"We hadden de ruimte om Charles naar binnen te halen voor nieuwere banden zodat hij voor de snelste ronde kon gaan", gaf Mattia Binotto toe. Maar zo laat in de wedstrijd is het altijd een risico als je iemand binnen roept en voor ons was het nu belangrijker om punten te scoren."

"Soms zijn er races waar we niet het beste zijn maar waar het toch belangrijk is om punten te scoren, en uiteindelijk was dat onze beslissing', zei Binotto. "We zullen na de race zeker nog kijken en bespreken of dit de beste beslissing was."

Leclerc had eerder dit weekend aan gegeven dat hij zelf verwachtte dat het team hem wel binnen zou halen als de ruimte er was om zo voor dat bonuspunt te gaan. /Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS