Formule 1

Waarom de twijfel toesloeg en waarom Daniel Ricciardo bij Red Bull vertrok: "Het sprong heen en weer..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2019 11:13 • Print artikel

Daniel Ricciardo maakte in 2018 tot verrassing van velen in de paddock bekend, dat hij dit seizoen voor Renault gaat rijden. Daarmee kwam een einde aan de samenwerking tussen de goedlachse Formule 1-coureur en Red Bull. De Australiër geeft nu voor het eerst wat meer inzicht in zijn overwegingen om Red Bull te verlaten.

Daniel Ricciardo witte helm

“Het sprong heen en weer, oorspronkelijk wilden ze een tweejarige deal en daarvoor vroeg ik mij al af of ik daar nog een jaar wilde blijven, om dan twee jaar te moeten doen”, zei Ricciardo tegen GP Blog. “Ik maakte me persoonlijk wat zorgen of mijn motivatie er nog wel zou zijn. Ik dacht er aan als de Honda niet zou werken, volgend jaar weer een jaar van frustratie? Wil je daar bovenop dan nog een jaar doen of ga ik daar overheen komen? Dus oorspronkelijk was dat twee-jarige ding een zorg voor me, dus toen had ik zoiets van: ‘Oké, laten we gaan voor één jaar en als de Honda werkt, fantastisch, dan gaan we verlengen en gewoon verder. Makkelijk.”

“Maar één jaar voelde als een risico. Ik voel dat ik echt niets ging bereiken met het tekenen voor een jaar. Ik weet het niet. Dus waarvan ik dacht dat ik het wilde, wilde ik uiteindelijk niet meer. Dus er was niet echt iets voor mij. Een twee-jarige deal voelde voor mij als iets dat ik niet echt wilde en één jaar had zoiets voor mij dat ik mijzelf weer in dezelfde positie plaatste. En, eerlijk gezegd, wilde ik helemaal niet terug naar die positie, omdat het afbreuk deed.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS