Formule 1

Waarom Charles Leclerc zich niet kan meten met Max Verstappen: "Een belangrijk ding is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2023 04:06

Charles Leclerc wordt vaak genoemd als een toekomstig wereldkampioen F1. Tot op heden moet de Scuderia Ferrari-coureur in de schaduw staan van Max Verstappen. De Nederlander wordt vaak met de twee oud gedienden Fernando Alonso en Lewis Hamilton als de beste coureurs in de koningsklasse van de autosport aangewezen. Pedro de la Rosa legt uit waarom de Ferrari-coureur niet aan de grote drie kan tippen.

Charles Leclerc Max Verstappen

"Het zou een hele, hele uitdaging zijn voor Max en voor Fernando en voor Lewis, want ik beschouw ze als de beste drie coureurs op de grid”, aldus De la Rosa in de F1 Nation Podcast. "Ik denk dat het allemaal uitstekende coureurs zijn, begrijp me niet verkeerd. Maar ik kijk gewoon naar de consistentste coureurs in een tijdperk. En dat moeten Max, Lewis en Fernando zijn. Het maakt niet uit in welke samenstelling, met welke auto's ze rijden, welke teamgenoten ze hebben, op welk circuit ze rijden, ze zijn er altijd, ze leveren altijd iets speciaals. Het maakt niet uit of ze vechten voor overwinningen of, zoals in Fernando's geval, vechten om in de Q3 te komen of om het laatste punt te pakken op Alpine, ze zijn altijd uitmuntend. Ze doen altijd iets anders en speciaals. Daarom bewonder ik deze coureurs."

Alonso en Hamilton wonnen sinds respectievelijk 2013 en 2021 geen Grand Prix. Wanneer De la Rosa gevraagd wordt waarom zij Verstappen kunnen verslaan en niet Leclerc die nog in 2022 een F1-race won, reageert hij dat Monegask een fantastische coureur is, maar of hij kan vechten met de top 3 af te wachten is. "Een belangrijk ding is dat als je naar de auto kijkt, lijkt Ferrari erg gevoelig te zijn voor verschillende bandencompounds”, legt de Spanjaard uit. "In Miami vloog Carlos Sainz in de eerste stint langs Fernando en toen gingen ze naar een andere compound en was hij weg. En dan herinner ik me Charles met de banden in Barcelona. Hij ging voor de harde compound en was hij nergens in de eerste stint met de harde compound. In de laatste stint gebruikte hij dezelfde compound en vloog hij weer. Het is dus geen gemakkelijke auto. Het is een snelle auto, maar hij moet wel wat problemen hebben."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS