Formule 1

Waar staat Williams F1?: "Belangrijke problemen opgelost, maar lastig om de progressie te beoordelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2019 14:39 • Print artikel

Williams F1 kende een ongelukkig 2018, waar de F1-renstal stijf in de achterhoede reed. De equipe die begin jaren ’90 de Formule 1 domineerde is geen schim meer van het team van toen. Na een ongelukkig seizoen 2018 wil williams weer terug richting de top. Claire Williams vertelt dat er in Grove keihard wordt gewerkt om zich te herstellen.

Claire Williams F1

“We zijn behoorlijk blij dat we wat belangrijke problemen die we vorig jaar hadden, hebben opgelost”, zei de assistent teammanager tegen Racer. “Maar ons herstel zal tijd kosten. We hadden duidelijk het plan in werking gesteld rond de ontwikkeling van auto, die nu al een tijdje aan de gang is. Dat gaat zoals we verwacht hadden. Ik denk dat het een kwestie van afwachten is en bij het testen gaan zien wat de anderen doen. Het is behoorlijk lastig om de progressie die we maken op dit moment te beoordelen.”

Williams zegt dat de veranderingen eerbiedwaardig zijn voor een onafhankelijk raceteam. “Er is veel werk te doen rond de business als geheel”, zei de enige vrouwelijke assistent teambaas. “Er voor zorgen dat de business en haar structuur, processen en middelen allemaal bij een doel passen. We doen ongelofelijk veel om er voor te zorgen dat we op de juiste manier ons werk doen, om te verzekeren dat het herstelplan volgens planning gaat.”

Ondanks alle doomdenkers buiten het team, heeft Williams vertrouwen in de toekomst. Velen hebben het team na vorig jaar afgeschreven. “De atmosfeer is eigenlijk goed, moet ik zeggen”, aldus de Britse. “Iedereen werkt echt hard.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS