Formule 1

"Vrouwen krijgen weinig kans! Juniorprogramma van Red Bull heeft coureurs ver gebracht"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 november 2018 06:09 • Print artikel

Simona de Silvestro denkt dat er betere alternatieven zijn dan de Formule W om vrouwelijke coureurs richting de hoogste raceklasses in de autosport de krijgen. De vrouwelijke Supercar-coureur denkt dat de FIA beter in andere programma’s kan investeren.

Simona de Silvestro

De Silvestro liet weten aan Motorsport dat de Formule W niet het beste idee is geweest: “Ik denk dat er betere manieren zijn om vrouwelijke coureurs te promoten.” De Formule W gaat vanaf volgend seizoen van start en wordt de eerste single-seaterklasse waar alleen vrouwen aan mee mogen doen.

De Silvestro: “Ik denk dat je beter al het geld dat hierin geďnvesteerd wordt kan gebruiken om de juniorenprogramma’s te verbeteren. We hebben bijvoorbeeld kunnen zien bij Red Bull dat het juniorenprogramma coureurs ver heeft gebracht in de Formule 1. Als ik kijk naar mijn eigen carričre dan heb ik kunnen zien dat vrouwen over het algemeen niet zo snel een kans krijgen om bij zo’n team aan de slag te kunnen. Dat lijkt me in mijn ogen het missende stukje in de puzzel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS