Formule 1

Vraagtekens bij Racing Point-auto: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt in de F1, gewoon trots zeggen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 april 2020 12:44 • Print artikel

Het Coronavirus heeft ook de Formule 1 in haar greep. De eerste negen Grands Prix van het seizoen zijn al geannuleerd of uitgesteld. Dat geeft de mensen de ruimte om zich op andere zaken te richten. Renault-manager Cyril Abiteboul zwengelt de discussie rondom de Racing Point 2020-auto weer aan. Deze F1-bolide lijkt namelijk verdacht veel op de auto van Mercedes van 2019.

Racing Point F1 Barcelona test 2020

Het was Racing Point zelf die al snel zei dat ze niet gesproken hadden met Mercedes en de auto zeker niet rechtstreeks hadden gekopieerd. Tijdens de wintertest stelde Andrew Green van het team al wel duidelijk toen hij er een vraag over kreeg: “Waarom een nieuwe auto ontwikkelen, wanneer je ook de beste auto als voorbeeld kunt nemen”. Waarmee werd toegegeven dat ze van de 2019-Mercedes zaken gekopieerd hadden, maar dan wel met eigen ontwerpers. Het zorgde toen direct al voor gefronste wenkbrauwen in de paddock.

“Ze hebben tenminste fotografen die dat voor hen kunnen doen”, zegt Abiteboul cynisch tegen het Franse Canal+. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt in de F1, dat een team er gewoon trots op is om te kunnen zeggen dat ze iets gekopieerd hebben. Het heeft geen waarde wanneer je iets kopieert, dus hoe kun je daar trots op zijn? Het belangrijkst is te onderzoeken of ze het ontwerp gemaakt hebben op basis van publieke informatie of dat ze informatie heimelijk verkregen hebben. We hebben daar nog steeds onze grote bedenkingen over”, stelt de Fransman.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS