Formule 1

Voormalig wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg gaat op zoek naar jonge racetalenten

Uitgegeven door Johann Petermann • 22 april 2018 07:21 • Print artikel

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg opent in Italië de Nico Rosberg Young Drivers Academy volgens het Duitse blad Speedweek. Rosberg slaat de handen ineen met zijn oude kartleraar Dino Chiesa.

Nico Rosberg

Sinds Rosberg na het behalen van zijn wereldtitel in de F1 met pensioen is gegaan zien we hem wel vaak nog terug op de grid. Hij is tegenwoordig analist voor de Duitse en Engelse televisiestations en daarnaast is Nico een YouTube kanaal begonnen waar hij mensen een kijkje in zijn leven geeft en over zijn wekelijkse bezigheden vlogt.

Maar binnenkort stapt hij weer eens in een raceauto. Hij gaat op 19 mei namelijk bij de ePrix van Berlijn de nieuwste Formule E auto testen, maar de Duitse Monegask gaat vanaf dit weekend dus op zoek naar nieuw talent. Hij heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van Dino Chiesa. In 2000-2001 zaten de jonge Nico Rosberg en Lewis Hamilton namelijk in een kartteam met Chiesa als leermeester.

“Lewis werkte niet zo hard als Nico en op de kartbaan gunden ze elkaar geen centimeter", zei de Italiaan Dino Chiesa in gesprek met Speedweek. "De Formule 1 halen was voor hun beiden het ultieme doel. Dat zagen we al toen ze voor het eerst een helm opdeden. Ze wisten allebei exact wat ze wilden bereiken.”

Babe-box

Xtra

COLUMNS