Formule 1

Voormalig wereldkampioen F1 onthult: “Reed in 2013 bijna voor Ferrari”

Uitgegeven door Luke Merkx • 12 januari 2021 09:01 • Print artikel

“Alles was zo goed als rond. Het contract was gereed en ik wilde enorm graag voor Ferrari rijden.” Recent vertelde Jenson Button in een interview dat hij in 2013 bijna voor het team van Ferrari reed: “Uiteindelijk bleef ik plakken bij McLaren, waar ik uiteindelijk toch beter af was.”“Iedere coureur wil ooit voor Ferrari rijden,” vertelde de wereldkampioen van 2009 aan Motorsport News. “Dat team heeft iets speciaals. Zelfs in 2020 kon je dat zien. Ferrari kende een ongelukkig seizoen maar desondanks stonden de fans altijd klaar voor het team. In 2012 tekende ik bijna een contract met Ferrari voor het seizoen van 2013, maar uiteindelijk besloot ik toch bij McLaren te blijven. Simpelweg omdat ik daar goed op mijn plek zat en ik met Ferrari niet overal aan uitkwam.”

Eenmalige terugkeer
Button racete tot en met 2016 voor de renstal uit Woking en vervolgde zijn carrière in het Japanse GT kampioenschap. Tijdens de GP van Monaco (2017) maakte de Brit eenmalig zijn rentree in de F1: tijdens deze race verving hij Fernando Alonso, die dat jaar de Indy500 reed.RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS