Formule 1

Voormalig teamgenoot van Max Verstappen: "Max had de bocht moeten afsluiten..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2021 16:07 • Print artikel

De voormalig teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, Alex Albon, denkt dat de Nederlander het gat veel harder had moeten dichtgooien voor zijn Mercedes-rivaal. Zodat Lewis Hamilton niet in het gat had kunnen duiken bij Copse.

Max_Verstappen_en_Alex_Albon_f1

“Dit broeit al sinds de eerste race van het kampioenschap. Het leek er altijd op dat Lewis ten opzichte van Max een goede sprong maakte. De Mercedes lijkt zo goed op de rechte stukken”, begint Alex Albon tijdens de Post-Race show. “Een deel van mij denkt dat Max de bocht helemaal had moeten afsluiten, om te voorkomen dat Lewis voor het gat kon gaan. Lewis gleed wat naar buiten, raakte Max en daarna volgde de grote crash.”

“Als coureurs zijn we het er allemaal over eens dat we consistente straffen moeten hanteren. We hebben meer crashes gezien, die gehonoreerd werden met een tien seconden straftijd. Maar het feit dat het aankomt op de hitte van het moment in het kampioenschap, dat creëert de enorme spanning. Nu komt Lewis weer dichter bij Max in het titelgevecht. Dat belooft ècht nog wat…”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS