Formule 1

Voormalig Nederlands F1-coureur over de 'banking' van het nieuwe circuit Zandvoort: "Pirelli is er heel geschikt voor..."

Uitgegeven door Peter Vader • 6 december 2019 18:06 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Christijan Albers denkt dat Pirelli het hoofd zal bieden aan de steile bochten, die momenteel worden geïnstalleerd op de nieuwe Nederlandse GP-locatie in Zandvoort. Een van de bochten zal een gewaagd verloop hebben dat dezelfde 'banking' van de legendarische Indianapolis Speedway ver overtreft. Het circuit waar de Amerikaanse F1-GP in 2005 zwaar werd getroffen door Michelin-bandenproblemen. Maar Albers, die in die Amerikaanse GP voor Minardi reed, drong aan op voorzichtigheid bij het beoordelen van de mogelijke problemen die de 'banking' van Zandvoort kan veroorzaken.

Christijan_Albers


Van tevoren beoordelen
"Het valt me ​​op dat veel mensen zich er al een mening hebben gevormd, vooral over de twee speciale bochten", vertelde hij aan de krant De Telegraaf. “Maar het is heel moeilijk om dit van tevoren te beoordelen. Het voordeel van deze tijd is dat er slechts één bandenleverancier is, Pirelli, die kan bepalen welke banden naar elke race worden gebracht. "In mijn tijd hadden we nog steeds de strijd tussen Michelin en Bridgestone," voegde hij eraan toe.

Chapeau!
Christian Albers, een 40-jarige Nederlandse oud-Formule 1-coureur, juicht de organisatoren van de race toe voor het lanceren van hun bod om de Nederlandse GP te hosten temidden van de populariteit van Max Verstappen. "Er moest een serieuze hoeveelheid geld op tafel worden gelegd en een aantal enthousiaste ondernemers ging erin mee", zei hij. "Daarvoor zeg ik ‘chapeau!’.

"Ballen getoond"
“Ze hebben ballen getoond en hun reputatie en geld op het spel gezet, met die investering. Op veel andere circuits komt het geld van de overheid, dus dit is super cool voor de Nederlandse fans. Het wordt een sensationeel circuit voor een Formule 1-auto. De race wordt misschien een optocht, want het circuit is niet erg breed, maar we kunnen ook rekenen op een zeer zware Grand Prix als het gaat om tactiek", ging Albers verder. “Bij Zandvoort heb je bovendien nog te maken met factoren zoals wind en zand. Het wordt een geweldig weekend in mei 2020!" zei de oud Formule 1-coureur.

F1 Boek Zandvoort 1948 - 2020


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS