Formule 1

Voormalig F1-wereldkampioen Michael Schumacher was dit jaar al twee keer eerder in Parijs

Uitgegeven door Peter Vader • 10 september 2019 09:01 • Print artikel

PARIJS - De zwaar getroffen zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher bevindt zich momenteel in het Georges-Pompidou ziekenhuis in Parijs voor celtherapie, volgens het Franse dagblad Le Parisien. Het kantoor van de vakgroep 'Ziekenhuizen in Parijs', weigerde het nieuws te bevestigen of te ontkennen met de verwijzing naar de geldende, medische privacywetten.

Michael Schumacher

Pionier in celchirurchie
Maar volgens Le Parisien is de 50-jarige Duitser op de cardiovasculaire afdeling aanwezig onder toezicht van chirurg Philippe Menasche, die alom wordt beschouwd als een 'pionier in celchirurgie tegen hartfalen'. Schumacher zal stamcellen ontvangen om een ontstekingsremmend effect in zijn hele systeem te verkrijgen, suggereert Le Parisien.

Al eerder behandeld
"De behandeling begint op dinsdagochtend en als alles volgens plan verloopt, zal Schumacher het ziekenhuis op woensdag al weer verlaten", meldde Le Parisien, die bovendien beweerde dat de voormalige Ferrari-ster er dit voorjaar al twee keer eerder is behandeld. De voormalig wereldkampioen werd ernstig gewond door een skiongeluk in december 2013, waarbij zijn helm brak. Sindsdien is er weinig informatie over zijn toestand bekendgemaakt, aldus een bericht op straitstimes.com

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS