Formule 1

Voormalig F1-teambaas over kansen op een exodus uit de F1 van fabrieksteams: "Natuurlijk kan dat gebeuren!"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 april 2020 08:03 • Print artikel

Mario Theissen, voormalig F1-baas van BMW, zegt dat het 'natuurlijk' mogelijk is dat de hoogste categorie van de autosport getuige kan worden van een uittocht van autofabrikanten te midden van de wereldwijde pandemie. Nadat de wereldwijde financiŽle crisis in 2008 toesloeg, trokken vier fabrikanten die betrokken waren bij de Formule 1 - Honda, Toyota, Renault en het door Theissen geleide BMW - zich kort daarna terug uit de prestigieuze maar geld verslindende Formule 1.

Mario Theissen F1 BMW

Red Bull-baas Christian Horner gaf tegen de BBC toe dat de impact van het coronavirus "me sterk doet denken aan de financiŽle crisis van 2008, maar dat het nu veel verder dan toen". Theissen is het daarmee eens en vertelt de Starting Grid-podcast dat een soortgelijke uittocht van autofabrikanten 'niet kan worden uitgesloten'."We moeten gewoon afwachten", zei hij. "Ik denk dat de situatie nu veel te vers is. We hebben ook te maken met heel veel andere dingen.Ē

De Duitser zei dat de impact van het virus op de Formule 1 pas over zes maanden volledig kan worden beoordeeld, maar toen hem werd gevraagd naar een mogelijke uittocht, gaf Theissen toe: "Natuurlijk kan dat gebeuren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS