Formule 1

Volgens Jacques Villeneuve won Hamilton zo vaak omdat hij de beste auto had: "Misschien had hij niet gewonnen in een Ferrari"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2019 15:07 • Print artikel

"Ze wonnen alleen omdat ze de beste auto hadden" is het oordeel van Jacques Villeneuve als hij ingaat op de vraag: wie is beter? Lewis Hamilton of Michael Schumacher.

Jacques Villeneuve Formule 1


Op papier blijft Schumacher de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden met zeven wereldtitels, maar Hamilton komt steeds dichterbij. Dit jaar zal de Brit waarschijnlijk zijn zesde titel in de wacht slepen. Voor ex-kampioen Villeneuve komt die vergelijking echter niet aan de orde.

"Deze twee coureurs wonnen alleen als ze de beste auto hadden", vertelde hij aan Motorsport-Total.com. "Ze hadden in hun hele carrière altijd de beste auto. Als je Lewis nu in een Williams zet, zal hij niet winnen. Hij is supergoed en neemt altijd de juiste beslissing voor wat betreft bij welk team hij gaat rijden. Daar bouwt hij een team om zich heen. Dat is alles. Misschien had hij niet gewonnen in een Ferrari", mijmert hij.

In ieder geval vindt Villeneuve de vergelijking tussen coureurs uit verschillende Formule 1-tijdperken in het algemeen onzinnig. Gerhard Berger, bijvoorbeeld, verklaarde dit jaar dat Hamilton de eerste coureur was die op gelijk niveau staat met Ayrton Senna.

"Dat is een domme opmerking", verklaarde Villeneuve. "Je zou ook kunnen zeggen dat hij de eerste is op Fangio's niveau. Hoe vergelijk je dat? Het was een heel andere tijd. Misschien. Wie weet?", haalt hij zijn schouders op en voegt eraan toe: "En Senna is ook een winnaar in de beste auto. Prost, ook. Zo gaat het nu eenmaal."

Villeneuve zelf won zijn enige Formule 1-titel in 1997, toen hij voor Williams reed - en dus in wat destijds waarschijnlijk de beste auto in het veld was.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS