Formule 1

Volgens Helmut Marko is de Red Bull Ring klaar voor de Formule 1 GP: "Het hangt af van..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2020 12:59 • Print artikel

De Red Bull Ring is er klaar voor om een Grand Prix te houden. Volgens Dr. Helmut Marko, Red Bull-consultant, is het echter wel afhankelijk van een aantal factoren. De systemen op het Oostenrijkse circuit zijn er in ieder geval klaar voor.

Helmut Marko Formula 1 Red Bull Racing

“We moeten het afwachten en gaan zien, we zijn niet alleen in de wereld”, aldus Marko tegen Motorsport-Magazin. “Zelfs als we het kunnen organiseren, helpt het niet als de reisbeperkingen in de rest van Europa nog zodanig zijn dat niemand binnen kan komen zonder quarantaine. De situatie wordt in zijn algemeenheid beter, maar nog een weigering, nog een belofte is op het moment mogelijk.”

Hoewel de Oostenrijker zegt dat het organiseren van een race op het laatste moment op Spielberg onmogelijk is. “Het voordeel van de Red Bull Ring”, legt de 78-jarige uit. “Is dat het een afgesloten systeem is dat binnen een nacht ontsloten kan worden.”

Wat betreft de verkoop van tickets is het ook niet zo’n grote horde. “Er zijn al veel tickets verkocht”, maakte Marko bekend, doelend op het oranje-legioen van Max Verstappen. “Als eerste moeten we laten weten dat er een race is en of het wel of niet met bezoekers plaatsvindt.”

De mogelijkheid van meer dan één race is volgens de Red Bull-consultant overigens geen probleem. “De mogelijkheid is er omdat we een kant-en-klaar systeem hebben”, legt Marko uit. “Het is een kwestie van onderhandelen met Liberty, dan hangt het er vanaf hoe het er in de rest van Europa uitziet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS