Formule 1

Vol lof over de nieuwe Mercedes F1: "De auto is gevoelsmatig zelfs beter dan tijdens de testperiode"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 maart 2019 03:01 • Print artikel

Valtteri Bottas versterkt de positieve indruk van Mercedes. De vliegende Fin zette in de eerste training de vijfde tijd neer met 1:23.866 en in de tweede vrije training de tweede tijd (1:22.648) vlak achter teamgenoot Lewis Hamilton.

Formule 1 2019 Valtteri Bottas

Bottas in zijn reactie erg positief maar ook realistisch: "Het is fijn om weer in de auto te zitten en te doen wat we het liefste doen: racen! Ik had erg veel plezier vandaag."

"De auto is gevoelsmatig zelfs beter dan tijdens de testperiode. We hebben niet heel veel nieuwe onderdelen aangebracht aan de auto, maar we zijn positief over het pakket dat we hebben. Het was een solide eerste dag, maar de tijden zeggen nog niet zo veel op vrijdag. We hebben nog niet het volle vermogen van de andere teams gezien. We hebben een klein beetje een idee hoeveel we kunnen verbeteren voor de kwalificatie, maar we hebben geen idee hoeveel snelheid de andere teams nog in zich hebben. Het zal interessant zijn om te zien hoe de eerste echte meting met de andere teams morgen gaat zijn."/Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS