Formule 1

Voedselvergiftiging Richard Verschoor? Teammanager Giacomo Ricci: "Verschoor moest stoppen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 juli 2024 09:00

De Feature Race sloot de zevende ronde van het FIA Formule 2-kampioenschap af op het schilderachtige circuit van Spielberg, maar de race leverde Trident Motorsport geen punten op. Een zware kwalificatie, waarin Richard Verschoor en Roman Staněk respectievelijk de 17e en 22e tijd neerzetten, gaf onder normale raceomstandigheden niet al te veel hoop op een finish in de puntenzone. Verschoor begon goed en klom al na vijf ronden op naar P11. Staněk had ondertussen ook een goede start en klom op naar P15 toen hij een auto wist te ontwijken die voor hem afsloeg.

de race leverde Trident Motorsport geen punten op

De wedstrijdleiding gaf de 20-jarige Tsjech echter een straf voor een jumpstart en bestrafte hem met tien seconden. Staněk werd ook vertraagd door een probleem met de ondervloer, wat hem uit de punten hield.

Een fysiek probleem daarentegen dwong Richard Verschoor te stoppen en hij ging voor controle richting het medisch centrum. De Nederlander wil nu snel herstellen van een vermoedelijke voedselvergiftiging. De kalender van de serie kent geen onderbrekingen en het FIA Formule 2-kampioenschap is volgend weekend weer terug op Silverstone.

Giacomo Ricci, Team Manager, Feature Race Quote: "Het was geen gemakkelijke dag. Onze coureurs schitterden niet in de kwalificatie en waren gedwongen om voor een comeback in de race te gaan. Beiden kwamen goed weg en reden een goed eerste deel van de race. Staněk kreeg echter een straf van tien seconden voor een jumpstart en had problemen met de vloer van zijn auto. Verschoor moest stoppen vanwege fysieke redenen. Nu we een evenement afsluiten waar we geen punten hebben gescoord, moeten we ons hergroeperen en volgend weekend vastberaden en in goede vorm naar Silverstone komen."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS