Formule 1

Visa Cash App RB werkt met man en macht in de fabriek: "Ontwikkelingsprogramma verder uit te voeren"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 juli 2024 21:07

Visa Cash App RB heeft loon naar werken gekregen. Alle werknemers op de fabriek hadden tussen Barcelona en Oostenrijk hard gewerkt om de bolides van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo te verbeteren. Dat werd beloond met de top tien en WK-punten voor Daniel Ricciardo. Racing Bulls F1-teambaas Laurent Mekies was in zijn nopjes met de behaalde resultaten.

Visa Cash App RB Laurent Mekies (Team Principal)

Laurent Mekies (Team Principal): "In de paar dagen na Barcelona heeft iedereen in de fabriek en op het circuit hard gewerkt om meer inzicht te krijgen in de updates die we in Spanje hebben geïntroduceerd als onderdeel van ons agressieve ontwikkelingsprogramma. Dat werk is hier voortgezet tijdens de enige vrije training, terwijl de Sprint ons ook waardevolle gegevens heeft opgeleverd. Het is nooit ideaal om specificaties te vergelijken tijdens een Sprint-weekend, maar we vonden het een noodzakelijke investering voor onze toekomst op de middellange termijn. Het team en de coureurs hebben goed werk geleverd door de best mogelijke configuratie samen te stellen voor zaterdag en zondag."

"We nemen twee goede punten mee naar huis, met Daniel op P9 na een intense strijd en na de sterke kwalificatie van zaterdag, waarin we op minder dan twee honderdsten van Q3 eindigden. Yuki had slechts een fractie achterstand in zowel de kwalificatie als de race, maar omdat de strijd in het middenveld nog altijd even hevig was, was dat genoeg voor hem om buiten de punten te vallen. We hebben nog maar een paar dagen voordat we weer op de baan zijn, dit keer op Silverstone, niet ver van ons hoofdkantoor in Groot-Brittannië. Het kleinste tempoverschil kan ervoor zorgen dat je van een puntenfinish naar de achterkant van de grid gaat, dus iedereen in de fabriek zal er alles aan doen om ons ontwikkelingsprogramma verder uit te voeren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS