Formule 1

Villeneuve over Kvyat: "Ze zullen hem nooit promoveren, hij moet dankbaar zijn dat-ie überhaupt nog in de F1 zit"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 oktober 2019 20:01 • Print artikel

De altijd ietwat uitgesproken oud F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft gezegd dat Daniil Kvyat dankbaar moet zijn dat hij überhaupt nog in de F1 zit. In tegenstelling tot zijn ambitie om in aanmerking te komen voor een Aston Martin Red Bull Racing-stoeltje, wordt er beweerd dat het team hem 'nooit' terug zal promoveren naar de senior ploeg. Kvyat scoorde twee podia in zijn kortstondige carrière bij Red Bull Racing en overtrof Daniel Ricciardo in zijn enige volledige seizoen bij het team, voordat hij begin 2016 werd gedropt en Max Verstappen zijn plaats overnam.

Daniil_Kvyat Toro Rosso F1

Derde podium
Kvyat pakte dit jaar een derde F1-podium toen hij als derde eindigde in een chaotische Duitse Grand Prix, waardoor geruchten werden aangewakkerd dat hij de slecht presterende Pierre Gasly kon vervangen. Maar zijn rookie-teamgenoot Alex Albon kreeg de voorkeur boven de Rus, die in 2018 een jaar uit de F1 verdween. Ondanks zijn uitstekende vorm in 2019 en het feit dat hij nog maar 25 jaar oud is, gelooft wereldkampioen 1997 Jacques Villeneuve dat Daniil Kvyat nooit meer zal terugkeren naar Red Bull Racing.

Thuis voor de buis
De Canadees vertelde aan het Russische medium Championat: “Ze zullen hem nooit promoten. Daar hoef je niet over te dromen, want een promotie staat niet in de plannen van Red Bull. Hij werd uit het team gezet en teruggenomen, daar zou hij blij mee moeten zijn. Albon is gekozen omdat hij snel is en omdat hij uit Thailand komt, net als Red Bull zelf. De enige kans die Kvyat heeft is als er iets gebeurt met één van de belangrijkste coureurs. Kvyat zou blij moeten zijn: hij wordt betaald voor het rijden in de Formule 1, terwijl het heel denkbaar is dat hij vanaf de bank thuis naar de TV zou moeten kijken om de F1 te volgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS