Formule 1

Vietnamees autofabrikant VinFast onthult SUV en sedan tijdens de 2018 Paris Motor Show

Uitgegeven door Johan Vis • 22 juli 2018 14:03 • Print artikel

Een geheel nieuw Vietnamees autofabrikant, VinFast, werkt aan de ontwikkeling van een eigen serie auto's van wereldklasse die geproduceerd zal worden in een volledig nieuwe, geavanceerde fabriek in Noord-Vietnam. Als introductie van het bedrijf maken een SUV en een sedan - beide door Pininfarina ontwikkeld - hun openbare debuut tijdens de Paris Motor Show in oktober 2018.

ietnamees autobedrijf VinFast onthult SUV en sedan tijdens de 2018 Paris Motor Show

Een combinatie van Vietnamese scheppingsdrang, Italiaans design en Duitse technologie ligt ten grondslag aan de ontwikkeling van deze twee modellen die voldoen aan internationale normen, nadat de Vietnamezen in oktober 2017 uit verschillende opties hun favoriete ontwerp konden kiezen. De deelname van VinFast aan de 2018 Paris Motor Show zal het merk en deze twee modellen veel bekendheid geven, voorafgaand aan de start van de verkoop in september 2019.

Behalve de introductie van deze auto's in Parijs ontwikkelt VinFast momenteel ook andere voertuigen. Bovendien is het bedrijf van plan de komende jaren de buitenlandse markt te betreden.

VinFast, een bedrijf dat trots is op zijn Vietnamese wortels maar dat tegelijkertijd de wereldmarkt voor ogen heeft, werkt met Europese partners van wereldniveau samen op het gebied van design, techniek en productietechnologieŽn en creŽert producten die aan internationale normen en klantverwachtingen voldoen op het gebied van design, kwaliteit, dynamiek, premium interieurfuncties en gebruikservaring.

VinFast heeft bovendien ervaren leidinggevenden van enkele van de marktleiders binnen de autoindustrie aangetrokken. Met deze investering zet VinFast binnen de industrie een sterke basis neer, waarop deze nieuweling vanuit het niets binnen opvallend korte tijd een zeer succesvol autobedrijf kan opbouwen.

Een zeer geavanceerde, speciaal voor dit doel bestemde VinFast-fabriek van 335 hectare in Hai Phong, Noord-Vietnam nadert voltooiing. Het is een van de grootste industriŽle projecten ooit in Vietnam, waarvoor de eerste schop in 2017 de grond in ging. In deze ultramoderne voorziening zal gebruik worden gemaakt van productie-apparatuur en -processen van wereldklasse, zodat de geleverde producten aan internationale normen voldoen.

"Wij beschikken over de middelen, de schaalbaarheid en de commitment om een belangrijke nieuwe speler binnen de wereldwijde automobielindustrie te worden", aldus James DeLuca, CEO van VinFast Trading and Production LLC. "Wij zijn er trots op dat we de eerste automobielfabrikant in Vietnam zijn die grote volumes kan produceren, en de eerste die op een internationale motorsalon tentoonstelt. Wij kijken ernaar uit ons nieuwe merk en de twee modellen in Parijs te kunnen tonen. In onze stand laten we verder ook het beste van Vietnam duidelijk naar voren komen, waaruit de passie en volharding blijken die we de mondiale motorwereld brengen."

VinFast is een dochteronderneming van Vingroup, een van de grootste particuliere bedrijven in Vietnam, met in 2017 een jaaromzet van 3,8 miljard USD. Deze groep, die dit jaar 25 jaar bestaat, is een leider binnen de Vietnamese bouw- en vastgoedsectoren, en heeft tevens grote belangen in het onderwijs, de gezondheidszorg, de landbouw, het toerisme en de detailhandel. VinFast leeft dezelfde waarden na als de moedermaatschappij: de industriŽle ontwikkeling van Vietnam ondersteunen, een voortrekker blijven wat betreft de modernisering van het land, en het leven van de Vietnamese bevolking verbeteren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS