Formule 1

Vietnam gaat voor Formule 1- Grand Prix in 2020: "Zou haalbaar moeten zijn"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 08:27 • Print artikel

Liberty Media zoekt naar nieuwe potentiële plekken om een Formule 1-race te houden. Een van die plaatsen is Hanoi. De Vietnamese stad lijkt al druk bezig te zijn met het aanleggen van een semi-stratencircuit en lijkt dus een gooi te doen naar een Grand Prix in de nabije toekomst.

GP Vietnam

Het circuit zou een stratencircuit moeten worden en ligt in het westen van de Vietnamese stad, zo’n 12 kilometer van het centrum af. Charlie Whiting houdt contact met de organisatie en kijkt positief naar de ontwikkelingen: “Van wat ik weet zou de organisatie daar in 2020 al een Grand Prix willen organiseren. Vanuit mijn ervaring weet ik dat dit geen probleem zou moeten zijn.”

De baan moet nog wel gebouwd worden, maar volgens Whiting is het design van het toekomstige circuit al wel in een vergevorderd stadium. “Een groot deel wordt verreden in de straten en één sector moet nog gebouwd worden”, vertelt Whiting.

Eerder werd al bekend gemaakt dat een eventuele Grand Prix in Miami al uitgesteld is en ook Kopenhagen had al eerder laten weten geïnteresseerd te zijn in het organiseren van een Grand Prix van Denemarken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS