Formule 1

VIDEO - De nieuwe Ferrari LMH-auto: hybride motor, vierwiel aangedreven en veel nieuwe details

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juli 2021 11:58 • Print artikel

Ferrari Competizione-directeur Antonello Coletta heeft onthuld dat de Ferrari Le Mans Hypercar een vierwiel aangedreven auto gaat worden. De bolide gaat hybride aangedreven worden en de basis gaat een LMH-prototype worden, zoals dat ook voor de Toyota GR010 Hybrid en Peugeot 9X8 geldt. De auto gaat dus niet gebaseerd worden op een straatauto.

Ferrari_return_Le_Mans

De stijl van een prototype
“De stijl is op basis van een prototype”, vertelt Coletta aan Sportscar365. “Nu werken we veel aan de stijl, omdat we beginnen met een nieuwe stijl, maar de windtunnel gaat de definitieve stijl bepalen. Maar de basis is een prototype. We hebben een duidelijk idee, maar het is te vroeg om alle karakteristieken van de auto uit te leggen. De hele LMH-wereld verschuift richting prototypes, dus is het een logische beslissing. Alle kansen zijn er om te starten vanuit de straatauto, maar het is onmogelijk om een straatauto te hebben die competitief is op de baan.”

LMH, link met straatauto's
Een belangrijke reden om voor de LMH te gaan, was de link met haar straatauto’s. “In de toekomst gaan we het zien”, aldus Coletta, als hem gevraagd wordt hoe de LMH naar de eigenschappen van de straatauto wordt gebracht. “Maar we houden wat applicaties van de raceauto voor de straatauto. Dat is een Ferrari-traditie. We werken nauw met de Ferrari straatauto afdeling, samen met de Competizione afdeling. We zijn één grote familie en we werken aan het maximale resultaat en de maximale overdraagbaarheid. We pakken ook de kans om de opgedane LMH-ervaring te vertalen naar de straatauto’s.”

Veel nieuwe ideeën
Toch wil Coletta nog niets zeggen over de details van de auto. De Italiaan zegt dat de regels de mogelijkheid bieden om iets geheel anders op de baan te brengen, ondanks dat ze dezelfde regels gebruiken als Toyota en Peugeot. “De regelgeving is open en we hebben wat kansen om nieuwe ideeën te bedenken en toe te passen”, aldus Coletta. “We werken erg hard om het beste idee te krijgen wat we kunnen hebben. Maar voor nu, zou het dom zijn om de mogelijke ideeën nu al op de tafel te leggen. Ik geef er de voorkeur aan om van tijd tot tijd een aankondiging te doen.”

Kijk bijna 9 minuten naar de video van ARC Driver over: "Ferrari Is Joining Le Mans Hypercar LMH! How Will it Effect Racing?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS