Formule 1

VIDEO: British F1-Grand Prix: 'payback time' voor Max Verstappen een jaar na dato?

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juni 2022 10:35 • Print artikel

Vorig jaar markeerde Silverstone een dieptepunt op de weg van Max Verstappen naar de Formule 1-titel van 2021. Maar de Red Bull-coureur staat nu hoger dan ooit genoteerd in de ranglijst in de aanloop naar de Britse Grand Prix van dit weekend, waar hij komend weekend zal terugkeren op zoek naar vergelding. De leider in het F1-wereldkampioenschap van 2022 heeft 46 punten voorsprong op zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Perez na zes overwinningen uit negen races. En Red Bull jaagt nu op een zevende succes op rij, iets wat ze voor het laatst in 2013 wisten te behalen.


Heftige crash
Een jaar geleden had Verstappen 33 punten voorsprong op Mercedes' zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton, na het winnen van de eerste zaterdagse sprintrace voor poleposition op Silverstone. Het duo kwam vervolgens op hoge snelheid in botsing in de openingsronde van zondag, waarna Hamilton op zijn thuiscircuit met een recordaantal van acht keer, de zege opnieuw naar zich toe trok. Een gekneusde Verstappen moest na de heftige crash naar het ziekenhuis en moest lijdzaam toezien hoe zijn voorsprong in het F1-wereldkampioenschap werd teruggebracht tot acht punten.

Van top naar bottom
Red Bull-teambaas Christian Horner beschuldigde Hamilton ervan het leven van zijn coureur in gevaar te brengen, terwijl Verstappen de podiumvieringen van de Brit als onsportief en respectloos bestempelde en dus heftig afkeurde. "We gingen van het winnen van de sprintrace op zaterdag en een zeer gezonde voorsprong in het wereldkampioenschap, naar een coureur in het ziekenhuis op zondagavond en 26 punten die waren weggevaagd", herinnert Horner zich.

Het grootste aantal bezoekers?
"Het zal geweldig zijn om voor waarschijnlijk het grootste aantal bezoekers te racen dat Silverstone ooit heeft gehad. Hopelijk kunnen we daar komend weekend competitief zijn en proberen een vorm van verlossing voor vorig jaar te krijgen", zei Red Bull-teambaas Christian Horner over het komende Silverstone-weekend. Baku, Silverstone en Monza waren vorig jaar de F1-circuits waar Verstappen crashte in races die hij had kunnen winnen. Hij heeft de score in ieder geval al vereffend in Azerbeidzjan, waar Red Bull deze maand brulde naar een ťťn-twee-finish nadat de uitdaging van Ferrari was geÔmplodeerd.

Max_Verstappen_F1-wereldkampioen_2021_met_Nederlandse_vlag_mediumBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS